Followers

Sunday, June 6, 2010

..[imAm mudA]kOnsep imam mudA

idea program imam muda ini tercetUs apAbila mElihat anAk muda zAman ini mempunyAia potensi untuk memikulkAn tanggungjAwab bukAn sAhaja seorAng imam yAng serbA boleh tetApi jugA pemimpin yAng berwibAwa,mAka astrO oAsis mengAmbil inisiatif mewUjudkan program kerohAnian imam mudA dengAn mendApat kerjAsama daripAda jabatAn agama wilayAh persekutuAn (JAWI)\
program ini memberi landAsan untuk mEmartAbatkan status imam dAn memberi pendedAhan kepAda mAsyarakat mengEnai tAnggungjAwan sebEnar seorAng imam..
[Kalendar]

Imam Muda - Ujian: 24 & 25 Mei 2010 (Isnin & Selasa), 6.30 petang dan ulangan 11.00 malam, Program dua episod yang memaparkan sesi temuduga dan ujian calon-calon Imam Muda yang dijalankan di Kuala Terengganu, Alor Setar, Johor Bahru dan Kuala Lumpur.

Imam Muda - Kapsul: Setiap Isnin hingga Khamis, 6.55 petang dan ulangan 11.00 malam, bermula 26 Mei 2010, Program lima (5) minit yang memaparkan kelas-kelas yang diaturkan dan aktiviti harian yang dilalui oleh calon Imam Muda merangkumi pelbagai aspek kehidupan.

Imam Muda: Setiap Jumaat, 9.00 malam, bermula 28 Mei 2010, Rancangan penentuan prestasi semua calon Imam Muda selepas mereka melalui praktikal dan ujian berdasarkan tema yang ditetapkan setiap minggu.

Kemuncak Imam Muda: Siaran Langsung, 30 Julai 2010, Jumaat, 9.00 malam, Malam penentuan Imam Muda terunggul pertama.

Imam Muda - Jejak: Jumaat, 6 Ogos 2010 dan ulangan Sabtu, 7 Ogos 2010, Program yang akan mendekati juara Imam Muda. Kita akan dapat mengenali dengan lebih dekat latar belakang kehidupan Juara Imam Muda pertama kelahiran Astro Oasis.
Maraton Ulangan Imam Muda: Setiap Sabtu, 2.00 petang bermula 29 Mei 2010, Tayangan ulangan semua program Imam Muda sepanjang minggu.

1 comment:

Anonymous said...

xpuas hti kpsul imam muda 5 minit sahaja...progrm lain2 tu kmain bjam2 ulang2 kali dityangkn..contohny A****** F*******..BOSAN!

Blog Widget by LinkWithin